2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında topluma hizmet çalışmaları kapsamında Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi proje sorumluları tarafından “Geçmişin İzinde Bilim Projesi” hazırlanmıştır. Bilim insanları ve akademisyen kurulunun koordinesi Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gürsoy ŞAHİN tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında lise öğrencilerinin, bilime önderlik etmiş Türk- İslam bilim insanlarını ve yaptıkları çalışmaları uygulamalı olarak öğrenmelerini sağlama, söyleşi, çalıştay, panel gibi bilimsel faaliyetleri tanımaları ve bilime yönelik bakış açısı kazanmaları amaçlanmıştır.
4 Ekim 2023’te başlayan ve AR-GE birimi proje sorumluları tarafından yürütülen proje kapsamında Bölümümüz öğretim üyelerinden;
Dr. Öğr. Üyesi Mehmet YAĞCI tarafından 11 Ocak 2024’te “İbn-i Sina”,
Dr. Ramazan Hüseyin BİÇER tarafından 21 Şubat 2024’te “Akşemseddin”,
Prof. Dr. Gülay ÇINAR tarafından 28 Şubat 2024’te “Uluğ Bey”,
Dr. Öğr. Üyesi Fatih ÖZASLAN tarafından 5 Mart 2024’te “Vidinli Hüseyin Tevfik Paşa” hakkında sunumlar yapılmıştır.
Proje kapsamında Fen-Edebiyat Fakültesinden bir çok öğretim üyesi de sunumlarını gerçekleştirmişlerdir.

04 Nisan 2024, Perşembe 20 kez görüntülendi