Bütünleme Hakkında Bilgilendirme

1. Bütünleme sınavlarına kimler girebilir?

Bütünleme olan birimlerde final notu FF ve DC olan öğrencilere bütünleme sınavı açılır. Öğrencinin bu sınava girip girmemesi kendine bağlıdır.

2. Bütünleme sınavlarına kimler giremez?

Final harf notu CC ve üzeri olanlar bütünleme sınavına giremez.

FİNAL SINAV NOTU CC VE ÜZERİ OLAN BİR ÖĞRENCİ NOT YÜKSELTMEK AMACIYLA VEYA BAŞKA BİR AMAÇLA BÜTÜNLEMEYE GİRERSE, SINAV EVRAKI DİKKATE ALINMAZ.

3. DC Notları ne zaman ve nasıl başarılı sayılabilir?

Bütünleme olmayan birimlerde finallerden sonra bütünleme olan birimlerde ise bütünlemelerden sonra, dönemlik not ortalaması 2.25 ve üzerinde olan öğrenciler almış oldukları DC notlarından şartlı başarılı olacaklar ve DC ler DC+ olacak ve geçme durumu “Geçti” olacaktır.

Not ortalaması 2.25’den düşük olanların DC leri başarısız olarak kalacaktır. Bu durumda olan öğrencilerin başarısız oldukları dersi tekrar almaları gerekir.

Şartlı başarılı/başarısız işlemleri birimlerde tüm bütünleme notları ilan edildikten sonra yapılır.

03 Şubat 2021, Çarşamba 1681 kez görüntülendi